Recension av I am legend

image12

Betyg: image6image6image6image6 av 5

Boken I am legend är skriven av  Richard Matheson på 1950-talet skulle kunna sägas vara fadern till alla moderna zombiefilmer då George A Romero läste boken och inspirerades att skapa sin numera (hö hö) legendariska trilogi med fyra (!) filmer om de odöda (Night of the living dead, Dawn of the dead, Day of the dead samt Land of the dead). Boken handlar dock om vampyrliknade människor som blivit smittade och inte längre kan ses som levande, gränsen mellan vampyr och zombie upplevs dock som hårfin när man läser boken.

Matheson skildrar på ett snyggt och realistiskt sätt hur hemskt det skulle vara att vara den sista (?) människan på jorden och den känns lika fräsch och smart idag som den måste ha gjort på 50-talet. Utan att avslöja det fina så måste jag bara säga att slutet sitter som en kniv i en bonde!

Boken har dessutom filmats och ska ha premiär hösten/vintern 2007 i huvudrollen ser man Will Smith (detta ska tydligen vara tredje gången boken filmatiseras utan att räkna med Night of the living dead som har ganska lite gemensamt med boken). Läs mer om boken på wikipedia

Kommentarer
Postat av: Andiaz

Kan bara instämma i hur läsvärd den här boken är. Jag tvivlar dock om en film någonsin kan göra den rättvisa.

2007-04-01 @ 23:27:59
Postat av: mattias

vad heter den på Svenska? skulle vara intressant att läsa :)

2007-11-05 @ 21:54:28
Postat av: Fredrik

Tyvärr verkar den inte finnas på svenska, än. Men iochmed att den nu blir hollywoodfilm kommer säkert en översättning snart.

2007-11-05 @ 22:31:05
URL: http://zombies.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0