Dawn of the living dead

image137 image136 image139

En film som antagligen inte sålde så bra med orginaltiteln: Evil Grave: Curse of the Maya och nu vill sälja bättre genom att låta som en Romero-film. På trailern hörs en skitnödig berättarröst a´ la Plan 9 from outer space och man kan även se att budgeten inte varit skyhög. Men det har inte skrämt mig innan så jag har beställt ett ex och recensionen kommer inom kort.

Handlingen i korta drag:

Renee Summers has just been released from a mental institution when her fiancee and psychiatrist, Jeffrey Morgan buys her a secluded cabin to rest before she faces her friends and family. Renee soon befriends her only neighbour Michael Richards who is not all that he seems to be. She also uncovers a deadly secret! The former tenants of the cabin, a mayan family, were butchered to death and dumped in an unmarked grave.Du hittar trailern här.

IMDB

Escape of the living deadTja det är alltså någon form av tecknad serie som utspelar sig 1971 och är en fortsättning på Night of the living dead. Det ska dessutom vara självaste John Russo som skrivit manus, dvs samma kille som skrev manus till just Night of the living dead.

Läs mer

Recension av Venom

image134

Betyg 2 av 5

Zombieslasher?! Nåja, jag tänjer nog kraven för en zombiefilm en aning när jag tar  med Venom: En snäll (!) voodootant från Amerikanska södern gräver upp en resväska med ormar som i sin tur innehåller 13 svarta själar från våldtäktsmän, mördare och andra otäcka farbröder. Ormarna smiter och biter ihjäl lokale redneckbärningsbilföraren Ray som blir besatt av själarna och börjar som odöd smyga på och döda de stackars ungdomarna som bor i stan. Så visst det förekommer både voodoo och levande döda men filmen känns ändå mer som en slasher med zombie/voodoo-inslag än tvärtom. Nämnas bör oxå att Ray inte bits så ingen mer än han blir zombies.

Regissören Jim Gillespie är samma kille som regisserade Jag vet vad du gjorde förra sommaren (1997) och verkar inte ha förvaltat den framgången speciellt bra; Två, tre filmer, inga succeér och Venom kan inte ha gett honom mer pengar än vad Al Bundy fått på att sälja sin Dodge. Tur för mig att jag köpte den på marknad för 20 pix, se till att du inte betalar mer!

Roligare än hela filmen är bilden på en medlem i Venom, världens fulaste band:

image135

IMDB

Recension av Marvel Zombies

image133

Betyg 3 av 5

Okej, jag erkänner jag är ingen fan av Marvels hjältar. Så visst kan jag, och har säkert, missat en massa internskämt/hyllningar när jag läst serien så mitt betyg kan kännas lågt om du nu älskar Marvel OCH zombies.

Det är alltså så att ett zombievirus har drabbat jorden och dess superhjältar, det tar inte lång tid innan de käkar upp alla människorna på jorden. Faktum är att boken börjar när man kan käkat upp i stort sett alla människor och det börjar bli jobbigt att vara zombie/superhjälte utan mat. Zombier eller inte så har hjältarna sina superkrafter kvar och kan prata. Det senare störde jag mig på lite i början men insåg snart att det inte skulle bli mycket story med 20 zombies som flög/drog omkring och stönade.

Serien är cool som fanken och man har inte snålat med gore, slabb och äckelpäckel, kolla bara på Captain Americas fågelbo i huvudet ovan *skrockar* och just Captain Americas huvud är typsikt för serien, det är coolt och häftigt men också roligt, bitvis rikigt kul.

Sen är det en detalj som jag bara måste dela med mig av (är du under 25 kanske du inte hänger med): Boss över projektet med titeln Editor är självaste Karate Kid - Ralph Macchio, hur sannolikt känns det? Att gamle wääcksånwääcksåff sitter som mellanchef på Marvel är väl inte vad jag hade satt pengar på precis, udda men lite roligt.

Tycker du att det blir lite dyrt med frakt och sånt så kan du köpa den på seriebubblan.se för ca 200 pix.

Kolla in alla omslagen här.
Läs tidigare inlägg här.

Recension av Undead

image132

Betyg 3,9 av 5

Åh, jag vill så gärna sätta en fyra i betyg, men Undead håller inte hela vägen. Första delen av filmen sitter jag bara och jublar i soffan och tänker: "Detta är den bästa zombiefilm jag har sett!" och i början var det nog det. Den hade allt jag gillar: läskiga barnzombies, riktigt coola actionscener i nivå med Matrix och roliga oneliners. Sen tappar filmen fart och blir ganska rörig och även om slutet är coolt så är jag inte säker på att jag fattar det helt.

Även om det är den komedi, eller zombiesplatterkomedi är kanske en rättvisare benämning, så driver den inte med genren på samma sätt som t ex Shaun of the dead gör. Komedi eller inte så är zombiesarna skickligt gjorda och är bitvis riktigt otäcka, mycket tack vare läskiga ljud och bra makeup.

Är du det minsta road av zombiefilmer: Köp och se den!

Tvillingarna Spierig som regisserat verkar ha fått in en fot i Hollywood där de just nu filmar vampyrfilmen Daybreakers (premiär 2008) med tunga namn som: Sam Neill, Willem Dafoe och Ethan Hawke.

Se tidigare inlägg för bl a trailern.

President evil

image130

Svensk amatörzombiefilm känns både smalt och intressant. President evil verkar ha jobbat efter nollbudgetlinjen och har hämtat inspiration från filmer som Shaun of the dead. Om du föreställer dig några ynglingar i moppeålder som leker med en kamera så kommer du nog ganska nära både slutresultatet och sanningen.

Kolla in den:


Fattas slutet? Lugn det hittar du: här.

Kolla även bilden som inte har något med filmen att göra:
image131

Recension av Zomborg Apocalypse

image129

Betyg 2 av 5

Animerad zombiefilm, gjord av en 22-årig student från USA, som finns på newgrounds, fint ritad men dåligt animerad och (i bästa fall) skral handling. Den roliga idén om zombie cyborgs förvaltas dåligt och det enda man egentligen har gjort är sätta lite plåtbitar i huvudet på zomborgerna lite här och där (även om jag måste medge att det tar sig mot slutet).

Vidare är avsnitten irriterande korta, man hinner inte komma in i handlingen förrän man får en "cliffhanger"-replik i nacken i stil med: Vem är den mystiske mannen? Ska vår hjälte klara sig?

Tur att det inte kostar pengar att titta på dem och då menar jag: Tur för skaparen.

Kolla in avsnitten:
Zomborg Apocalypse Chapter one
Zomborg Apocalypse Chapter two
Zomborg Apocalypse Chapter three
Zomborg Apocalypse Chapter four
Zomborg Apocalypse Chapter five
Zomborg Apocalypse Chapter six

Se även
ZMDB (Zombie Movie Data-Base)

Svensk zombiewalk

image128

Nu jävlar e de på gång, nån härlig människa har skapat sidan zombiewalk.se och utlovar en zombiewalk i Stockholm i Oktober i år (2007). Jag vidhåller dock att man bör hitta ett svenskt namn på det, i stil med: zombietåget, de odödas marsch, dödsmarschen eller dylikt.

Anmäl dig på adressen: info@zombiewalk.seKolla in:
Tidigare inlägg
zombiewalk bloggen

Recension av Flesh eating mothers

image106 image127

Betyg 2 av 5

I vanlig ordning, när det gäller zombiefilmer, lovar titel och omslag mycket mer än vad som levereras i filmen. Jag menar känn bara på titel: Flesh eating mothers, den sitter ju som en kniv i en bonde. Sen har det förmodligen tagit konstnären mer tid att måla omslaget än det tog att göra filmen, jämför med filmer som Zombie Lake: Kanonomslag, lagom cool titel och en sketfilm.

Handlingen i korta drag är obetalbar: After sleeping around with the town's population of mothers, a man spreads a cannibalistic venereal disease to each woman. The result is a horrific display of flesh eaters as they turn on their children for food. The teens must somehow inject the antidote into the rearend of their own mothers before they too become Sunday dinner.

För tydlighetens skull ska jag både fetstila och översätta det roliga: Kannibalistisk venerisk sjukdom, de e humor det!

Sensmoralen är lika tydlig som ovanlig i genren: Otrohet drabbar barnen! En annan ovanlig detalj i filmen är att sjukdomen går att bota så frågan är om dessa mordiska mödrar kvalar in som zombier? Men då man måste döda dem med ett välriktat skott i huvudet är jag böjd att svara: tveklöst ja, på den frågan. Trots det låga betyget är filmen sevärd, men den är inte kalkonrolig som man kan tro utan mer färglös och tråkig trots en skönt sjuk och galen ansats: köttätande mammor.

Se tidigare inlägg (där finns även trailern) om filmen.

Ny trailer från Yersinia

image126

Minsann om det inte är dax för en ny trailer till kommande svenska zombiesplatterfilmen Yersinia - Pestens förbannelse. Plus i kanten för att man har valt svenska som språk i filmen. Enligt Producent/Manusförfattare Stellan Karlsson är filmen i det närmaste klar men ännu är inget releasedatum satt.

Läs tidigare inlägg.


Recension av Shock waves

image125

Betyg 4 av 5

Ojoj, vilken pärla! Jag har sagt det innan, men nu säger jag det igen: Nazi-zombie-filmer är min favoritsubgenre! Och när du har sett Shock waves förstår du varför. De elaka nazisterna har experimenterat fram de mest blodtörstiga och effektiva soldaterna i världen, synd bara att de inte går att kontrollera :D

Medverkar i filmen gör storheter som Peter Cushing (Star wars) som för övrigt har en massa zombie- och vampyrfilmer på sitt samvete, John Carradine (Astro-Zombies och Vampire hookers (notering: måste se den)) och Brooke Adams (Bodysnatchers) vilket gör filmen ännu bättre.

Kul detalj med nazizombie-filmer är att de alla verkar utspela sig i vatten: Zombie lake (zombiesarna "bor" i en sjö), Oasis of the zombies (en oas i öknen) och till och med kommande Worst case scenario utspelar sig på stranden. Naturligtvis utspelar sig även Shock waves i och vid vatten, det enda "läskiga" som zombiesarna gör är att titta upp ur vattnet hela tiden; kul första 20 gångerna men sen blir det lite ootäckt.

Summering: Filmen är ett skönt stycke kulturhistoria som du gör bäst i att införskaffa och titta på så snart som möjligt.

Hittade, passande nog, den tyska trailern:IMDB

RSS 2.0