I am Legend på film

image122 image123 image124

Den utomordentligt sköna boken I am Legend (av Richard Matheson) som inspirerade George Romero att göra Night of the living dead kommer nu som film. I huvudrollen ser vi otippade Will Smith, som enligt trailern verkar göra bra ifrån sig. Premiär i USA den 14:e december så i början av 2008 är väl en bra gissning för en svensk premiär. Tidigare har boken filmatiserats i följnade tappningar: The last man on earth (1964) med Vincent Price samt The omega man (1971) med Charlton Heston. Du kan även titta på The last man on earth gratis då den numera tillhör public domain.

Handlingen i korta drag:
From out of the night came the living dead with one purpose: destroy Robert Neville, the last man on earth. A mysterious plague has swept the planet leaving in its wake this one survivor. But there is still life of a sort--vampires, the strengthless half-dead who press on Neville from every side. He is almost tempted to join them in I AM LEGEND.

Läs även min recension av boken.

Trailern:


IMDB
Wikipedia

Diner of the living dead

På 80-talet gick en sketchserie (i samma anda som SNL) på tv som hette fridays och där körde man följande sketch, kolla in menyn på väggen i bakgrunden, min favorit: fried face:Sketchen ansågs så stötande att flera filialer till ABC slutade sända serien.

Buddy Holly Vs. The Living Dead

image116

Denna film är bara i preproduction för tillfället men titeln lovar ju en hel del. Än så länge finns inte mycket mer än bilden ovan och utkast från storyboarden:

image117

Håll er uppdaterade på filmens blogg.

Dead & deader

image124

Dead & Deader är gjord för TV men inte som tvserie utan som spelfilm. Genren är komedi eller zom-edy som man själva kallar den och Fangoria liknar den vid 48-timmar jakten (48 hrs) möter Dawn of the dead. Dean Cain (Stålmannen i Lois & Clark) spelar hjälten som är en halvzombie som dödar andra zombies, som Blade fast med zombies istället för vampyrer. Finns att beställa från play från och med den 2:a juli.

image122 

Handlingen i korta drag
After he's bitten by a beetle carrying a zombie virus, a tough soldier survives the infection, becoming only half zombie. Once back in the US, he finds himself fighting his former comrades in arms, all of whom are turning into zombies!

Hittar ingen trailer men detta klippet funkar oxå:


Zombies?

image119

En liten animerad kort film gjord av Jonathan Yaber som gått ut filmskolan i Vancouver. Jonathan verkar minst sagt Tim Burton-frälst men har ändå hittat ett eget sätt att uttrycka sig. Filmen Zombies? är tydligare, än vanligt inom genren, i sin samhällskritik. Sen har Jonathan gjort det lite lätt för sig och låter Zombiesarna prata för att framföra sin poäng, kunde gjorts lite mer subtilt, menmen det är en animerad film om zombies och det räcker långt för mig.


Diary of the dead - Romero´s femte

image118

Jepp, du läste rätt, George A Romero, mannen, myten, legenden, håller på att göra sin femte zombiefilm: Diary of the dead. Filmen ska enligt IMDB vara färdig och kommer att gå på bio i USA under 2007.

Handlingen i korta drag:
With a story mixing elements of "The Blair Witch Project" and the long-running "Dead" series, the film will follow a group of college students shooting a horror movie in the woods who stumble upon a real zombie uprising. When the onslaught begins, they seize the moment as any good film students would, capturing the undead in a "cinema verite" style that causes more than the usual production headaches.

Ingen trailer än, tyvärr.

Chris Alexander från Fangoria intervjuar George med anledning av Diary of the dead, del 1:och del 2:Kolla även på kommande extra materialet: Första inspelningsveckan.

Black sheep

image115

Åter kommer smala intressanta filmer från Nya Zealand (jämför med Peter Jacksons tidiga filmer), denna gång i form av filmen Black Sheep regisserad av Jonathan King (hans första film enligt IMDB). Zombiefår håller alltså på att ta över Nya Zealand, zombiedjur verkar vara på intågande: zombiekossor i Dead meat, zombiekycklingar i Poultrygeist och nu då: zombiefår. Alternativt är det så att det är varulvsfår eller fårulvar (ja va fanken man nu kallar dem); Weresheep. Känns onödigt att påpeka, men det är alltså en skräck-komedi.

Det fina med att den är gjord i Nya Zealand är att den kommer på DVD först i Europa (R2) och sist i USA/Kanada (R1); inte mer än rätt, nån jävla gång ska vi vara först. Ett DVD-släpp verkar dessutom nära förestående trots att den släpps för bio i Norge och Finland om en månad.

Trailern:Kolla in officiella hemsidan som bl a innehåller sura skämt som:

Q: Where is the best place to put a killer sheep?
A: Behind baaaaas!

Fenomenet Zombie walk

image114

   

Tydligen förekommer fenomenet zombie walk i USA och Canada (samt sporadiskt på andra ställen i världen), men inte (?) i Sverige. Det är ganska enkelt: Man samlar en hög med människor som gillar zombies och zombiefilm och sminkar dem (alternativt kan de komma sminkade) och sedan går/linkar man från en del av stan till en annan och skrämmer folk på vägen.

Asså, det låter ju hur kul som helst. Varför anordnar ingen det i Sverige? Hur snart kan denna tradition skapas och vidmakthållas? Vem tar på sig att anordna Sveriges första zombie walk? Zombie walk förresten, det kan det ju inte heta, hellre då: De odödas marsch eller zombietåget.

Kolla in zombie walks runt om i världen här.
Problem med smink och kostym, kika här.

Recension av Die Zombiejäger

image108

Betyg 2 av 5

Jag hade ganska höga förväntningar på denna filmen, bara titeln är nog för att jag ska börja drägla och utstöta zombieliknande stön. Äntligen skulle mina tre års studier av gymnasietyska komma till nytta, då huvudrollsinnehavarna talar tyska med varandra (läs: coolt) . Tyvärr lever inte Die Zombiejäger upp till mina förväntningar den är faktiskt så dålig att den blir till slut jobbig att titta på, tyskan och framför allt engelskan är bedrövlig. Manus, smink, effekter, skådespelarinsatser och annat brukar inte vara avgörande i zombiefilmer, men här känns det påtagligt bristfälligt, det är främst två saker som stör mig: Kameramannen verkar ha försökt lära sig åka inlines på fyllan samtidigt som han filmar, man blir nästan åksjuk efter ett tag och man får ingen överblick pga alla closeups. Det andra som stör mig är manus/handling den känns halvfärdig och inte så genomarbetad, vilket är synd för grundidén är bra.

Med detta negativa sagt så har den en rad postiva sidor oxå: De tre huvudrollsinnehavarna känns sköna och annorlunda; Döda zombies med kaststjärnor gör man inte ofta i filmvärlden. Den obligatoriska och genretrogna, omotiverade nakenscenen kommer nästan direkt i filmen. Slutknorren och slutkommentaren sitter kalasbra. Här är jag frestad att skriva att det är kanon att någon gör svensk zombiesplatter, men det ursäktar inte en dålig film.

Framför allt tror jag att Die Zombiejäger kommer att bli den typ av film som många snackar om men ingen har sett och som det är lite coolt/exklusivt att ha sett; En zombiefilmens motsvarighet till Fäbodjäntan.

Zombie prom

image106

En zombiemusikal har vi väl alla längtat efter lite till mans, här är den i alla fall: Zombie prom. Handlingen baseras på en serietidning från 1950-talet och har även satts upp som teaterpjäs, det är oxå på 50-talet filmen utspelar sig. Filmen fick nyligen pris på Bruce Campells egen festival: Ashland Independent Film Festival. Ska väl runt på en massa festivaler i USA och kanske Europa innan den går upp på bio i USA och sedemera dyker upp i Sverige.

Jämför film och serie nedan:
image108

Trailern:


Horrors of war

image109

En andravärldskrigszombie-B-film (hoppas inte min gamla svensklärare läser detta), vågar man hoppas på att den innehåller, mina favoriter, nazizombies? Åtminstone kan vi nog gotta oss åt nazisternas supersoldater (jämför med spelet Return to castle Wolfenstein) och man verkar ha klämt in en varulv oxå *gnuggar händerna*. Bonus även för den Re-Animator-hyllande gröna sörjan i sprutan i trailern. Horrors of war har oxå kallats: "Rädda menige Ryan möter Arkiv X".

Visst verkar den ha låg budget men inte helt tokig CGI (flygplanen ser ok ut).

Nu har jag skrivit om kommande filmer eller filmer som jag hittat och är nyfiken på lite för länge, dax för recensioner, va? Problemet är att jag precis har flyttat och inte rikigt hunnit (läs: fått tillåtelse av min sambo) att sitta ned och titta på zombiefilmer. Men jag ska sätta ned foten hemma och be om lov att få titta på en film i helgen :D

Handlingen i korta drag:

Feeling the pressure from Allied advance, Hitler unleashes his secret weapons. This film follows wayward soldiers during World War II in the European theatre as the O.S.S. sends them to investigate Hitler's arsenal of experiments.


Kika in på officiella hemsidan och en serie med samma tema: War of the undead.

image107

image108

Trailern:


RSS 2.0