Tjuvtitt på Poultrygeist

Snart kommer komedi/skräckfilmen Poultrygeist från ultralågbudget filmbolaget Troma som är ökända för sina "dåliga" B-filmer. Troma har tidigare filmer som Toxic avenger och Chopper chicks in zombie town (med Billy Bob Thornton) på sitt samvete. Nu är det dax för en ny "zombiefilm" där en snabbmatkedja råkar skapa chicken zombies! Kolla in filmens officiella hemsida.

image21 image18 image19 image20
IMDB

Teasern nedan avslöjar att den avdankade porrskådisen (!) Ron Jeremy medverkar, se och njut:
Handlingen (saxad från Tromas hemsida):


When the American Chicken Bunker, a military-themed fried-chicken chain, builds a restaurant on the site of an ancient Indian burial ground*, local protestors arent the only ones crying fowl! The previous tenants, fueled by a supernatural force, take possession of the food and those who eat it, and the survivors discover that they must band together before they themselves become the other white meat!


Film lovers have been starved for sustenance. The relentless diet of predictability and pretense Hollywood has been serving up just doesnt cut it. Poultrygeist is hearty food for thought. In Poultrygeist, Troma takes on the the fast-food industry-skewering the soulless restaurateurs-in the worlds first horror-comedy film to feature zombie chickens, American Indians and a bit of singing and dancing!

* Min kursivering


Recension av Zombie Survival Guide

image17  image22

Betyg: 3 av 5

Boken är en slags instuktionsbok om hur man överlever en zombieattack/invasion. Det roliga i sammanhanget är att författaren Max Brooks inte för ett ögonblick försöker vara rolig eller ironisk, hela boken är skriven i (hä hä) gravallvarlig ton och berättar sakligt om vilka vapen som är bäst i olika situationer samt hur man bör försvara sin bostad/fästning, mm. Det intressanta med boken är att författaren verkar ha lagt massor med tid på att lista ut/ta reda på bästa sättet att agera i olika situationer, för jag kan inte komma på ett enda ställe i boken där man borde agerat annorlunda.

Överlag är dock boken lite träig att läsa och även om idé med boken är kul så blir det lite jobbigt när "skämtet" varar i ca 200 sidor och inte har någon riktig punchline. Det är m a o en bok man hellre har läst än läser.

Recension av Shaun of the dead

image13 image14 image15

Betyg: 4 av 5 (skiter i stjärnorna nu, för drygt att lägga in)

IMDB

En mycket rolig och lyckad zombiespoof/hyllning där huvudpersonen Shaun (Simon Pegg nu aktuell med filmen Hot Fuzz) blir den osannolika hjälten när en zombiesmitta drabbar hans hemstad. Jag tycker att filmen är hysteriskt rolig och kan rekommendera den även till Er som inte gillar zombiefilmer i vanliga fall. Filmen börjar starkt och bra men handlingen dalar i andra halvan och blir lite seg, hade den hållt samma kvalitet rakt igenom hade det blivit en femma i betyg.

Extra kul är att man driver med zombiegenren på ett snyggt sätt bl a genom att följa en av de oskrivna reglerna att aldrig säga ordet zombie i filmen samt de bevingade orden från Romero´s klassiska Night of the living dead: "We´re coming for you, Barbara" här med we istället för they.

Recension av I am legend

image12

Betyg: image6image6image6image6 av 5

Boken I am legend är skriven av  Richard Matheson på 1950-talet skulle kunna sägas vara fadern till alla moderna zombiefilmer då George A Romero läste boken och inspirerades att skapa sin numera (hö hö) legendariska trilogi med fyra (!) filmer om de odöda (Night of the living dead, Dawn of the dead, Day of the dead samt Land of the dead). Boken handlar dock om vampyrliknade människor som blivit smittade och inte längre kan ses som levande, gränsen mellan vampyr och zombie upplevs dock som hårfin när man läser boken.

Matheson skildrar på ett snyggt och realistiskt sätt hur hemskt det skulle vara att vara den sista (?) människan på jorden och den känns lika fräsch och smart idag som den måste ha gjort på 50-talet. Utan att avslöja det fina så måste jag bara säga att slutet sitter som en kniv i en bonde!

Boken har dessutom filmats och ska ha premiär hösten/vintern 2007 i huvudrollen ser man Will Smith (detta ska tydligen vara tredje gången boken filmatiseras utan att räkna med Night of the living dead som har ganska lite gemensamt med boken). Läs mer om boken på wikipedia

Marvel Zombies

Jag gillar tecknade serier men är inget stort fan av marvels hjältar, de har alltid varit för amerikanska för min smak där kapten Amerika bara är för mycket. Därför tror jag att jag kommer att gilla Marvel Zombies av Robert Kirkman m fl. där alla dessa superhjältar (allt från hulken till wolverine) blir infekterade av ett zombievirus.

image9 image10 image11

Robert Kirkman har även gjort kultförklarade serien The Walking DeadMarvel Zombies finns ännu bara att köpa som importerad hårdpärm (kollade bara på Bokus iofs) men ska snart komma i paperback för överkomliga 137:-. En recension kommer framöver...

Simulering av zombiesmitta

En, mindre trovärdig, simulering av hur en zombiesmitta sprider sig i en stad gjord i Java. Lite småkul men inte mycket mer. Kolla in:

image8
Klicka på bilden för att se simuleringen


Brokeback of the dead

En underbar ihopklippning av musiken från Brokeback Mountain och Day of the dead (av Romero): Är kärleken mellan man och zombie möjlig?Lägg märke till tidningsrubriken: The dead walk som återfinns i massor av zombiefilmer som hyllning till George A Romero (bl a i Resident Evil).

What To Do In A Zombie Attack (2006)

Snubblade över en ganska rolig fejkfilm om vad man ska gör vid en eventuell zombieattack. Filmen är svartvit och påminner om gamla journalfilmer som amerikanska militären skapade och spred på 50-60-talen. Den är gjord med en rejäl skopa humor där man driver med kommunistskräck och hysteriska unga kvinnor, ända "missen" är att man pratar om ADHD/ADD som inte fanns på denna tiden.

image7
Klicka på bilden för att se filmen

Recension av Dead Meat

image5

Betyg: image6image6 av 5

IMDB

Varning! Recensionen innehåller spoilers.

Som Zombiefilmsintresserad så hör det till att mycket av filmerna man ser inte håller speciellt hög standard, men Dead Meat står i en klass för sig, den är ofantligt dålig även i zombiefilmgenren. Idén att man kan bli zombie av att äta kött från kor med galna kosjukan är lite unik och smårolig och trovärdighet vad det gäller ursprunget till zombierna i en film har aldrig behövt vara speciellt stor, så jag tycker att det funkar. Men när en zombiekossa attackerar våra hjältar i en bil (som av en händelse fått bensinslut) känns det en aning löjligt för att uttrycka det milt. I övrigt är det en standardrulle utan något spektakulärt... alls. Finns att köpa billigt på ginza om jag inte missminner mig, zombiekossan kan vara värd 49:- för att få se. :)

Första inlägget

Denna blogg är tänkt att handla om zombies, tips om böcker, filmer och annat som berör zombies på ett eller annat sätt kommer oxå att avhandlas. Men känner jag mig själv rätt kommer denna bloggen att självdö ganska snart, då jag inte brukar ha för vana att hålla intresset uppe för sådana här saker någon längre tid :)

Postern nedan verkar vara det enda som finns att se om Tobe Hoopers (motorsågsmassakern,  mfl) kommande film. Även om postern är så cool att det gör ont så har Hooper inte gjort mycket bra den senaste tiden.

image3

Det är inte bra att börja blogga med en massa negativt gnäll så för att avsluta första inlägg någorlunda positivt:
Den tecknade serietidningen The Walking Dead av Robert Kirkman (har bara läst första volymen) verkar hur underbar som helst, finns att beställa bl a på play.


image4
En utförlig recension om första samlingsvolymen (volym 1-12) kommer så fort jag har fått den i mina händer.

RSS 2.0