Diner of the living dead

På 80-talet gick en sketchserie (i samma anda som SNL) på tv som hette fridays och där körde man följande sketch, kolla in menyn på väggen i bakgrunden, min favorit: fried face:Sketchen ansågs så stötande att flera filialer till ABC slutade sända serien.

Kommentarer
Postat av: Allamagoosalum

Hahaha ja den där var bra - Fried face och Elbow stew... Mmmmm gott.

2007-06-15 @ 10:28:06
URL: http://allamagoosalum.blogg.se
Postat av: Fredrik

Hehee, handburger e oxå kul. Jag hoppas förresten att Jonas kommer att förklara sketchen på ett lite högre plan, som han gör så bra (hoppas fjäsk funkar förresten:)

2007-06-15 @ 10:31:40
URL: http://zombies.blogg.se
Postat av: Allamagoosalum

Jo man kan hoppas att han dyker upp och kommenterar sketchen, fast jag tror inte att fjäsk biter på honom. Jag har försökt med det ett par gånger men han är som en ek i en värld av veka... :D

2007-06-15 @ 12:27:29
URL: http://allamagoosalum.blogg.se
Postat av: Fredrik

Haha, men samtidigt verkar hans mission vara att upplysa och sprida kunskap. Han fyren vi alla navigerar efter i zombieträsket (klart smicker funkar, INGEN kan motstå det där).

2007-06-15 @ 12:41:48
URL: http://zombies.blogg.se
Postat av: Allamagoosalum

Hahahahaha... jag ger mig, det där kan han inte motstå.

2007-06-15 @ 13:21:12
URL: http://allamagoosalum.blogg.se
Postat av: Fredrik

Kom igen nu Jonas/astarot, nu KAN du inte låta bli. Hur tolkar du sketchen?

2007-06-15 @ 13:31:43
URL: http://zombies.blogg.se
Postat av: astarot

Okej då!
Hur ska jag kunna motstå detta fjäsk och era förhoppningar om högre kunskap? Here goes:
Sketchen är för det första en uppenbar ironisering över vår köttkonsumtion och den tycks vilja uttrycka straigth-edge-rörelsen mantra "kött är kött" fast på ett lite annorlunda vis. På ett plan ser det därmed ut som det är ett enkelt stycke samhällskritik som pekar på att om vi inte var insocialiserade att betrakta ätandet av människor som moraliskt fel skulle man, som mannen i sketchen, helt enkelt acceptera en sylta som ser ut så här.
Men det döljer sig betydligt mer konservativa krafter i denna lilla saga. Det är nämligen högst religiöst-moralisk. Zombien är, som vi alla vet, en hädelse mot Gud - det är människokropp utan själ, mänsklig hjärna som det gudomliga medvetnadet inte råder över. Reptilhjärnan styr och förvandlar det upphöjda till någonting lika lågt som djuren.
Därmed kan man se detta lilla gatukök som ett samhälle i miniatyr där man räds zombifieringen av människan - vilket vi borde göra. För som sketchen så tydligt framvisar blir vi alla påverkade av den låga moraliska nivå samhället befinner sig på. Även de goda kristna börjar alltså hemfalla åt själlös konsumtion av sina medmänniskor och sakta trubbas de sista empatiska spärrarna ner. Men det finns alltid hopp, vilket kvinnan i filmen symboliserar - hon som ifrågasätter det sunda i att bli som de okristliga zombierna.
Denna sketch är alltså en högst moralisk, kristlig påminnelse om att vi är Guds skapelser och bör vara försiktiga med vad vi konsumerar - oavsett om det är mänskliga kroppsdelar som förgiftar vår själ eller hemska filmer, ond musik, dålig litteratur och djävulska dataspel som förpestar våra sinnen och avtrubbar oss.
Okej?

2007-06-19 @ 10:12:08
URL: http://zombie.bloggagratis.se
Postat av: Allamagoosalum

jösses, jag tror jag just sket ner mig... astarot du är en GUD

2007-06-19 @ 10:56:17
URL: http://allamagoosalum.blogg.se
Postat av: Fredrik

Gaddamnit, det va de grövsta! Snyggt som satan *bugar djupt*. Vågar knappt instämma med Allamagoosalum med tanke på vad du kan läsa in i det, men faktum kvarstår: du är GUD!

2007-06-20 @ 13:28:54
URL: http://zombies.blogg.se
Postat av: astarot

Nja, snarare Ogud
Och vad jag läser in i det är väl min ensak ;)

2007-06-20 @ 15:57:20
URL: http://zombie.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0