Recension av Flesh eating mothers

image106 image127

Betyg 2 av 5

I vanlig ordning, när det gäller zombiefilmer, lovar titel och omslag mycket mer än vad som levereras i filmen. Jag menar känn bara på titel: Flesh eating mothers, den sitter ju som en kniv i en bonde. Sen har det förmodligen tagit konstnären mer tid att måla omslaget än det tog att göra filmen, jämför med filmer som Zombie Lake: Kanonomslag, lagom cool titel och en sketfilm.

Handlingen i korta drag är obetalbar: After sleeping around with the town's population of mothers, a man spreads a cannibalistic venereal disease to each woman. The result is a horrific display of flesh eaters as they turn on their children for food. The teens must somehow inject the antidote into the rearend of their own mothers before they too become Sunday dinner.

För tydlighetens skull ska jag både fetstila och översätta det roliga: Kannibalistisk venerisk sjukdom, de e humor det!

Sensmoralen är lika tydlig som ovanlig i genren: Otrohet drabbar barnen! En annan ovanlig detalj i filmen är att sjukdomen går att bota så frågan är om dessa mordiska mödrar kvalar in som zombier? Men då man måste döda dem med ett välriktat skott i huvudet är jag böjd att svara: tveklöst ja, på den frågan. Trots det låga betyget är filmen sevärd, men den är inte kalkonrolig som man kan tro utan mer färglös och tråkig trots en skönt sjuk och galen ansats: köttätande mammor.

Se tidigare inlägg (där finns även trailern) om filmen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0